samedi 11 octobre 2014

Pizza popper

🍅🍕 PIZZA POPPERZZ 🍕🍅 These are made with Quinoa, which is gluten-free, has a low glycemic index and provides all of the eight essential amino acids, creating a complete protein. 👌 It's one of the best sources of protein in the vegetable kingdom. 💪🍆🌽💪 Words can't explain how amazing these lil guys are....you're just going to have to make them for yourself and watch how fast they'll be gone! 💨💨💨 INGREDIENTS: 🔻1 heaping cup of raw quinoa. 🔻3 large eggs, beaten. 🔻1 tablespoon of tomato paste. 🔻1 1/2 cups of shredded mozzarella cheese. 🔻1/4 cup of olives, pitted, diced and minced. 🔻1/2 cup of sundried tomatoes, diced and minced. 🔻3 tablespoons of grated Parmesan cheese. (Plus a little extra at the end for sprinkling) 🔻1 teaspoon of Italian seasoning 🔻️salt and pepper to taste. 🔻 marinara sauce, for dipping (optional). DIRECTIONS:

1⃣ Combine the 1 cup of quinoa with 2 cups of water in a medium sized sauce pan. Bring to a boil. Stir in the tomato paste.
2⃣ Turn heat down low once it has begun to boil, cover and cook for 12-15 minutes.  Set aside, for 5 minutes, fluff with a fork and allow to cool.
3⃣While the quinoa is cooking, preheat your oven to 350 degrees. Spray a mini muffin pan with cooking spray.
4⃣ In a large bowl combine all of the ingredients and mix well.
5⃣ Using a tablespoon scoop the mixture into the muffin pan and press until flat on top using the back of the spoon.
6⃣ Bake for 20 minutes or until nice and golden brown. Remove from oven and let them cool slightly before removing from pan so they don't fall apart.
7⃣ Top with a little sprinkling of grated Parmesan cheese and serve along side some warm marinara sauce for dipping.
Buon appetito and enjoy. 👌🍴🇮🇹😘

vendredi 10 octobre 2014

Muffin au epinard

Recipe : 1/2 cup unsweetened applesauce, 1 large egg, 2 teaspoons vanilla extract, 1 cup fresh spinach(packed), 1/3 cup sugar, 2 tablespoons veggie oil, 1 1/2 cup flour, 1 teaspoon baking powder, 1/2 teaspoon baking soda, 1/2 teaspoon salt. Preheat oven 350 f. Place first 6 ingredients in a blender and purée. Place the remaining ingredients in a separate bowl and combine. Pour the spinach purée in a large mixing bowl. Slowly mix the dry ingredients into the wet until combined. Scoop batter into a greased mini muffin tin, filling each cup 2/3 of the way. Bake for 12 minutes. Cool and serve. 😀

Galette brocoli - patate douce

Hi it's really easy. @emitrudel @jadebrittanyxo Just boil 400g of cubed sweet potato, 250g of broccoli. Drain it and put into bowl, add 250g of mature cheddar cheese, mash it all. Put the oven onto 200oC Allow the mixture to cool. Once cooled add in one beaten egg and mix it. Then make your patties any size and shape u like, place on a greased baking tray and spray oil on top, then put in the oven for around 30-40 mins/until golden brown.

mercredi 8 octobre 2014

Purée d'artichauts

L'artichaut n'est pas un aliment à proprement parlé allergène. Toutefois, mieux vaut attendre que la diversification soit suffisamment mise en place pour le donner (vers 10-12 mois) car comme le chou il est difficilement digeste - il risque de donner mal au ventre aux plus petits.

Ingrédients :

- 1 artichaut (ou 1 fond d'artichaut surgelé)
- 1 c a the de crème fraîche ou de lait

- Faire bouillir de l'eau dans une grande casserole. 
- Pendant ce temps, rincer l'artichaut et casser la queue si besoin.
- Une fois que l'eau bout, mettre l'artichaut ou le fond d'artichaut (l'eau doit recouvrir l'artichaut).
- Faire cuire, 1/2h environ. Pour être sûr que la cuisson soit parfaite, tirer une des feuilles de l'artichaut, elle doit se détacher facilement.
- Laisser refroidir pour ne pas vous brûler. Puis, retirer les feuilles et les "poils" autour du fond.
- Mixer avec un peu de crème ou de lait. Si la purée est trop liquide, vous pouvez ajouter un petit bout de pomme de terre.

dimanche 5 octobre 2014

Purée de haricots vert/ou jaune

1 lbs de haricots vert ou jaune
Eau

Cuire environ 5 min. . Réduire en purée

Purée de petit pois vert

2 tasse de pois vert surgelés
Eau

Cuire les pois environ 5 min. .. réduire en purée

Purée de pêche ou prune

3 pêche ou 6 prune
Eau

couper la pêche en deux. Retirer le noyaux couvrir d'eau bouillante cuire pendant 15min environ.  Laisse refoidir un peu. La peau de la pêche se detacheras doucement
Réduire en purée

Purée de patate douce


1-2 patate douce
Eau

Pelez la patate  et couper la en dés. Cuire a vapeur  ou couvrir d'eau bouillante. Cuire jusqu'à ce qu'elle soit cuit
Réduire en purée avec un peu d'eau de cuisson